Vrijedi pogledati

Plus hosting - banner

Dobro došli na mrežnu stranicu Vukanovčara

Projekt "Financijaš!"

U petak 29. svibnja 2015. godine ugovor o provedbi projekta pod nazivom „Financijaš!“ potpisali su župan međimurske županije Matija Posavec i predsjednik „Vukonovčara“ – društva za zaštitu potrošača Međimurja, Krešimir Polanec.

 Projekt „Financijaš!“ će podići informiranost i znanje potrošača iz područja financijskih usluga. Projekt provodi Društvo „Vukanovčar“ u suradnji sa „Potrošačem“ – hrvatskim savezom udruga za zaštitu potrošača, Regionalnom organizacijom zaštite potrošača i Hrvatskom agencijom za nadzor financijskih usluga. Projekt sufinancira Međimurska županija, a podupire dio lokalnih samouprava Međimurske županije. Dijelom provođenje istog financiraju Društvo „Vukoanovčar“ i partneri.

„Financijaš!“će obrađivati slijedeću tematiku: osobne financije, bankarske usluge (potrošački i hipotekarni krediti, bankovni računi i usluge platnog prometa), priprema za starost (životno osiguranje i mirovinski fondovi). Namjena projekta „Financijaš!“ je podići informiranost i znanje potrošača iz oblasti financijske financijskih usluga punoljetnih građana (ciljana populacija) Međimurske županije, potencijalnih korisnika financijskih usluga.

Temeljni cilj projekta je, kroz informiranje, edukaciju i savjetovanje ciljane skupine potrošača i njihovih obitelji od pasivnoga korisnika financijskih usluga (proizvoda) stvoriti financijski pismenog potrošača svjesnog svojih prava na zakonom zajamčenu visoku razinu kvalitete financijskih usluga, na kulturan i čovjeka dostojan odnos korisnika i davatelja usluga, te tako potrošačima omogućiti na zakonu utemeljenu zaštitu od mita, korupcije, birokratske i monopolističke samovolje davatelja financijskih usluga.

Projekt se kao modularni konglomerat provodi kao jedinstvena djelatnost. Poslije javne kampanje i lobiranja koje započinje u kolovozu sve projektne aktivnosti se provode paralelno od rujna do prosinca 2015. godine, uz angažiranje svih planiranih snaga i medijsko praćenje na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini, te objavama i kontaktima s potrošačima preko društvenih mreža Facebook, Twiter, Skype, YouTube, MySpace, LinkedIn i Google+.

Lokalnim samoupravama Međimurske županije koje nisu neposredno obuhvaćene projektom dostavit će se promotivni materijali, a sadržaje projektnih aktivnosti će moći pratiti i uključiti se preko narečenih društvenih mreža i mrežnih stranica udruga provoditelja i partnera te na mrežnoj stranici Projekta www.financije.vukanovcar.hr.

Na taj način se svi potrošači Međimurske županije, a i Republike Hrvatske mogu uključiti u projekt i bit će posredno obuhvaćeni projektom.

Pristupnica

Slanjem pristupnice slobodno i izričito dajete privolu Društvu "VUKANOVČAR" kao voditelju zbirke osobnih podataka da Vaše osobne podatke može obrađivati i koristiti ISKLJUČIVO za vođenje evidencije članova Društva "VUKANOVČAR".

 
Plus hosting - banner